Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Ons doel is om ambachtelijke bieren te brouwen die vol van smaak zijn en met beperkte voorraden, kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Onze bieren


LEVENSLICHT (Tarweblond)

6,4% ABV
Levenslicht is het eerste bier dat wij hebben gebrouwen. Het is een tarwe blond bier met verfrissende smaken van banaan en mango. De hopsoorten Simcoe, Styrian Golding & Saaz zorgen voor een cirtus fris en kruidig aroma. 

Duinpan (IPA)

6,7%ABV
Het frisse karakter van Amerikaanse hopsoorten in combinatie met het aromatische karakter van de Belgische gist zorgt voor een fris, fruitig bier.

Klaproos (Red IPA)

5,0%ABV
Klaproos is een verfrissende RED IPA, een flinke dosis hop zorgt voor een fris en fruitig aroma. In combinatie met de karamel mouten hebben wij een lichte toets van zoetigheid proberen toe te voegen. 
Een lekker bier voor de zomerse dagen!

Ochtenddauw (Oatmeal Stout)

4,8%ABV
Het is een Oatmeal Stout van 4,8% met een volmondig gevoel van haver, geroosterde gerst, koffie en chocolade.

BITTERZOET (Porter)


 

8,4% ABV
Dit bier heeft een mooie ronde zoetheid met tonen van karamel, toffee, noten, zoethout en een diepe toast.  De hopsoorten Fuggles, East Kent Goldings & Target zorgen voor een gebalanceerde hopbitterheid en hoparoma dat niet overheersend is.  

NACHTSCHADE (Belgian Strong Dark Ale)

10% ABV
Nachtschade heeft een volle zoete moutige smaak. Tonen van karamel, vanille, anijs en zoethout. De warmte van de alcohol balanceert het zoete van de mout. 
Nachtschade kan ruiken naar citrus vruchten, zwarte bessen, anijs en kaneel.
Een donker, krachtig, complex bier voor de donkere dagen. Een prachtige donker bruine tot zwarte kleur.

KOPERGLOED (Barley Wine)

11% ABV 
Kopergloed heeft een rijke zoete moutige smaak. Sterk, intens bier met smaken als toast, karamel, toffee en nootachtig. De East Kent Golding & Target kunnen zorgen voor een aroma van cognac, karamel, citrus, tabak en vanille. Een koperkleurig, krachtig bier.